Zapojte se do sbírky krabice od bot společně s námi, 2020

Zapojte se do sbírky krabice od bot společně s námi, 2020
24. listopadu 2020 - Zapojte se do sbírky krabice od bot společně s námi, 2020

ZAPOJTE SE DO SBÍRKY KRABICE OD BOT SPOLEČNĚ S NÁMI

Zapojte se do sbírky Krabice od bot

Sbírku organizuje od roku 2011 Diakonie ČCE, jeden z největších poskytovatelů sociálních služeb v ČR. Cílem je obdarovat děti ze sociálně složitých poměrů, děti v azylových domech, děti a jejich rodiče nacházející se momentálně v tíživé covidové situaci vánočním dárkem. Letos poprvé můžete připravit a odevzdat dárky nejen pro děti, ale i pro maminky, tatínky nebo celé rodiny a udělat jim tak radostnější Vánoce.

Jak se mohu zapojit?

• Zajistěte si prázdnou krabici od bot a rozhodněte se, komu chcete dárek věnovat, zda dívce, chlapci, ženě, muži a jakého věku, rodině (prosím myslete také na děti ve věku 9-17 let, hlavně na chlapce v této věkové kategorii se zapomíná…)
  • Vložte do krabice předměty čisté, neobnošené, nepoškozené, hezké, které by dle vašeho názoru obdarovaného potěšilo, co by mohl potřebovat: např. hračky, stavebnice, knížky, výtvarné potřeby, sluchátka, omalovánky, deskové i karetní hry, šály, čepice, rukavice, šátky, batůžky, časopisy, kosmetiku, nepoškozené a čisté oblečení, nějaký ten mls apod. Obsah je jen a jen na Vás. Myslete, že pro většinu obdarovaných může být Váš dárek ten jediný, který obdrží!!!!!! Rozmanitost obsahu balíčku je tudíž žádoucí!!!!

Inspirujete se tipy na obsah dárků na: krabiceodbot.cz.

• Krabici zalepte, pěkně a dobře zabalte do vánočního papíru, převažte jen stužkou, popř. ještě přelepte překlady papíru lepící průhlednou páskou. Chceme dopravit dětem dárky od prvního pohledu pěkné, lákavé a nepoškozené. Pevná krabice a důkladné zabalení nám manipulaci s balíky velmi usnadní. Mašle prosím nelepte, ale nezapomeňte dobře nalepit na viditelné místo cedulku s pohlavím a věkem dítěte, popř. velikostí oblečení. Přidat můžete také vánoční přání, popř. fotografii. Krásné přání potěší každého.

Kde a kdy mohu balíček přivést?

Kontaktujte pověřenou osobu sběrného místa a domluvte si čas a termín, kdy balíček dovezete. Sbírka probíhá od 23. 11. do 6. 12. 2020.

Sběrnými místy jsou pracoviště Mateřské školy a základní školy speciální Diakonie ČCE Ostrava, www: specialniskola.eu.

1. U cementárny 23, Ostrava – Vítkovice, pondělí–pátek od 6,30 do 14 hodin, víkendy, odpolední hodiny po předchozí domluvě
  2. B. Martinů 810, Ostrava – Poruba, pondělí–pátek od 6,30 do 15 hodin
  3. Hornická 9, Hlučín, pondělí–pátek od 6,30 do 14 hodin.

Kontaktní osoba: PaedDr. Mgr. Irena Johanka Savková, tel. č.: 604755292, e-mail: i.savkova@specialniskola.eu. Případné dotazy ráda zodpovím.

Více informací o sbírce na: krabiceodbot@diakonie.cz

Leták, krabice od bot 2020

Na velká přání je tu krabice online